Oravská slanina od 200 g
Tradiční Slovenská specialita. Na sucho naložená v soli, česneku a jalovci, uzená v klasické udírně a sušená v přirozených klimatických podmínkách.
Tradiční Oravská slanina má výbornou chuť. Je připravena k okamžité konzumaci, ale také k opékání a grilování. Patří na halušky a do vaječiny.
Firma Maso Pařížek patří mezi hrstku tradičních výrobců pravé tradiční oravské slaniny. Vyrábí ji podle receptu z roku 1894 a celý proces trvá několik týdnů.
Výsledkem je krásná voňavá Oravská slanina, kde masíčko je na povrchu až tmavé, ale slaninka zůstává pěkná bílá. Oravská slanina musí být pevná a tuhá. Při dobrém vysušení by se měla dát krájet ostrým nožíkem na tenké plátky a hned se může také jíst. Takhle vypadala slanina, když si ji naši dědové brávali na pole.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slovenské klobásy a slaniny |
---|---|
Složení: | 120g vepřového boku na 100g hotového výrobku, jedlá sůl, přírodní koření. |
? Energická hodnota: | 2048,9 kJ / 489,3 kcal, tuky: 17,55g, z toho nasycené mastné kyseliny: 18,42g, sacharidy: 3,42g, z toho cukry: < 0,20g, bílkoviny: 15,04g, sůl: 2,75g. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.